5 Ocak 2013 Cumartesi








YENİ YILA BİR DUA...






Uzun zaman oldu bilgisayar başına oturup yazmayalı… Aslında paylaşmak istediğim o kadar çok şey vardı ki.  Belki de bazen sessizliği paylaşmak daha değerlidir…
Herşeyden once zorlu bir yılı geride bıraktık. En azından şahsi çevremde birçok insan için zor geçti bu yıl. Ve yeni yıl yeni umutları, sürprizleri ile kendini gösterdi.

Her girilen yeni yılda aklıma aynı sorular gelir;
 *Yeni yaşımda kendimi daha doğru dinleyip hissedecek, isteklerimin ve kendimin yeterince farkında olacak mıyım?
*Hedeflediklerime, dileklerime , isteklerime ne kadar kavuşmuş olacağım?
*Nasıl mücadeleler beni bekliyor?
*Seneye bu gece ne halde olacağım?

2013 hepimizin içinin, düşüncelerinin, isteklerinin şahsi aynası olsun…

Bugün yeni bitirdiğim bir kitabın son sayfasındaki duayı seninle paylaşmak istedim. Yeni yıl için oldukça faydalı olacağına inandım. Benden tavsiye ajandanın ilk sayfasına yaz ve her sabah okuyarak başla güne…

Ve  yazımın müziğine gelince dinlediğimde beni inanılmaz iyi hissettiren bir klasik müzik seçiyorum sana... Anthony Hopkins bestelemiş ve ünlü Hollanda'lı kemancı, orkestra şefi Andre Rıeu ve orkestrası tarafından seslendiliyor... Youtube'da 

André Rieu - And The Waltz Goes On (composed by: Anthony Hopkins) yazarak bulabilirsin...


Kitabım …ÖTESİ yayınlarından DON MİGUEL RUİZ imzalı ‘USTACA SEVMEK’

 ÖZ SEVGİ DUASI

Bugün, evreni yaratan, bize kendimizi yargılamaksızın olduğumuz gibi kabul etmemize yardım etmeni diliyoruz.
Zihnimizi bütün duygularımız, düşlerimiz, kişiliğimiz, eşsiz varlığımızla olduğu gibi kabul etmemize yardım et. Bedenimizi bütün güzelliği ve kusursuzluğuyla olduğu gibi kabul etmemize yardım et. Kendimize duyduğumuz sevgiyi öylesine güçlendir ki bir daha hiç dışlamayalım varlığımızı, mutluluk, özgürlük ve sevgimizi baltalamayalım.
Bu andan başlayarak her bir eylemimiz, tepkimiz, düşünce ve duygumuz sevgiye dayansın. Öz sevgimizi yaşamımızın bütün düşünü korku ve dramdan sevgi ve sevince dönüşene dek çoğaltmamıza yardım et. Öz sevgimiz inanmaya programlandığımız bütün yalanları parçalayacak kadar güçlü olsun. Bize iyi, güçlü, zeki olmadığımızı söyleyen bütün yalanlar dağılıp gitsin. Öz sevgimiz öylesine güçlensin ki hayatımızı başkalarının görüşlerine gore yaşamayalım. Yapmamız gereken seçimleri yapabilecek güveni duyalım kendimize. Inancımız kendimize olsun. Öz sevgimizle yaşamımızda hiçbir sorumlulukla, sorunla karşılaşmaktan korkmayalım. Ne yapmak istiyorsak bize öz sevgimizin gücüyle yaptır.
Bugünden itibaren kendimizi öylesine sevmemize yardım et ki bir daha asla bize karşı işleyecek koşullar yaratmıyalım. Hayatımızı başkaları tarafından kabul edilmek için başka birisiymiş gibi davranmaksızın kendimiz olarak yaşayabiliriz. Ne olduğumuzu bildiğimiz için başkalarının bizi kabul etmesine ya da ne kadar iyi olduğumuzu söylemelerine artık ihtiyacımız yok. Öz sevgimizin gücüyle aynada gördüğümüzü sevinçle karşılayalım. Yüzümüze iç ve dış güzelliğimizi çoğaltan büyük bir gülümseme yerleştir. Yardım et, öylesine yoğun bir öz sevgi olsun ki duyduğumuz, kendi varlığımızı her zaman sevinçle yaşayalım.
Kendimizi yargılamaksızın sevelim. Çünkü yargıladığımızda suçlama ve suçlulukla dolar içimiz, cezalandırma ihtiyacı duyar, sevgimizin görüşünü yitiririz. Kendimizi şu anda bağışlayacak kadar güçlendir irademizi. Zihinlerimizi duygusal zehir ve kendini yargılamadan arındır, mutlak bir barış ve sevgi içinde yaşayabilelim.
Öz sevgimizi, yaşamımızın düşünü değiştiren güç kıl.

sevgiyle...

4 yorum:

  1. Muhteşemsinizz. :))) Bayılarak okudum gerçekten... :)

    YanıtlaSil
  2. cok özel bir kadinsiniz. Söyleside sizi yakindan görmek, dinlemek, fikir almak bana cok iyi geldi. Zor bir dönemdeydim ve Melisayla olan baginiz beni derinden etkiledi. Kaleminize fikirlerinize saglik. Sizi tekrar okulumuzda gormeyi cok isterim. Melisaya saglik mutluluk huzur diliyorum. Yeni yilda kucuk bedeni yenidn can bulsun. . .

    YanıtlaSil
  3. cok sevıyorum sızı yazılarınızz muhtesemm sızee ozenıyorumm desemm :) sızın sayenızde bende yazmayaa basladımm tesekkurlerr.. bu arada yazılar bırazcık buyuk olsaa gozlerde sorun var :)

    YanıtlaSil
  4. "Kim Âhiret’i bırakıp sadece şu peşin dünya zevkini ister ve onun peşine düşerse, dilediğimiz kimseye takdir ettiğimiz miktarda o zevki tattırır, sonra da Cehennem’i ona mekân kılarız. Artık onun yüzüne bakılmaz ve o reddedilmiş biri olarak, kızarıp pişmek üzere Cehennem’e girer." İSRA Suresi 18. ayeti

    YanıtlaSil